DE DUIT EN DE FLUIT

de-duit-en-de-fluit-cover‘Meid, het draait in de wereld om de duit en de fluit’. Dat kreeg Joke Storm-Bosch mee van haar Amsterdamse oma. Ze besloot iets tegen dit onrecht te gaan doen. Opkomen voor emancipatie, integratie en humanere organisaties werd haar missie.

Nadat ze zich had losgemaakt van haar traumatische verzetsvader maakte Joke carrière. Als vakbondsleider voor verpleegkundigen en innovatief bestuurder ontwikkelde ze een eigen, vrouwelijke stijl van leidinggeven. Trouw aan haar motto ‘Komt het niet aan de orde, dan komt het niet in orde’ benoemde ze wat volgens haar beter kon. Hierbij stuitte ze op veel weerstand, zoals in het miljarden beherende PGGM-bestuur. Ze maakte ook bijzonder mooie dingen mee: een toespraak op het Malieveld voor 60.000 verpleegkundigen, ontmoetingen met bisschop Tiny Muskens en de bekroning van haar thuiszorgorganisatie tot beste van het land.

De duit en de fluit laat zich lezen als een autobiografie én als een praktische gids voor ambitieuze mensen. Joke geeft uit haar leven gegrepen adviezen en benoemt de taboes waar ‘topvrouwen’ op stuiten. Verder interviewt ze inspirerende toppers zoals bio-psycholoog Martine Delfos, D66-voorzitter Letty Demmers, Buurtzorgdirecteur Jos de Blok en topvrouw ‘nieuwe stijl’ Aukje Nauta.

Het verhaal van Joke inspireert tot een vrouwelijkere stijl van leidinggeven. Een aangenaam alternatief voor macho leiders van het type Trump.

BESTEL DE DUIT EN DE FLUIT

lipstick-met-schaduwLeest u graag openhartige memoires of een tijdsbeeld van 50 jaar organisaties in de publieke sector? Of zoekt u naar een praktische en inspirerende gids over leidinggeven met een betere balans tussen het mannelijke en vrouwelijke?